W Obrzycku powstaje miejsce integracji, które ma łączyć pokolenia

fot. Maciej Bieniek - burmistrz Obrzycka

W Obrzycku rozpoczęła się realizacja projektu „Łączymy pokolenia”, który zakłada stworzenie miejsca dedykowanego integracji społecznej.

W ramach inwestycji, przy ulicy Kopernika pojawią się 2 altany, ławki, pergole, grille, krzewy wisterii, drzewa platany. Projekt zakłada również montaż dwóch betonowych stołów do szachów.

Koszt zaplanowanych prac to 60 tysięcy złotych. Na realizację zadania Obrzycko otrzymało 30 tys. złotych dofinansowania ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” (w ramach naboru wniosków ogłoszonego przez LGD Puszcza Notecka wspierającego rozwój małej infrastruktury turystyczno – rekreacyjnej).

O terminie oficjalnego otwarcie poinformujemy w osobnym artykule.

Zostaw komentarz