Szpital Powiatowy w Szamotułach po raz kolejny podnosi stawkę na wyżywienie pacjentów. Od 19 marca 2018 r. dzienna stawka wzrośnie z 13,83 zł do 15,40 zł brutto.
Przetarg na dostawę posiłków w Szpitalu Powiatowym w Szamotułach wyłonił firmę cateringową Micek & Micek. W zależności od stanu zdrowia, pacjenci będą mieć do wyboru dietę: podstawową, wysokobiałkową, niskobiałkową, wątrobową, cukrzycową, niskokaloryczną, żołądkową, lekką, nisko-solną, płynną oraz specjalną niskotłuszczową. Proponowane pacjentom diety są przygotowywane przez doświadczonych kucharzy przy współpracy ze szpitalnym dietetykiem, który jest odpowiedzialny za dobranie diet i przygotowanie posiłków.
Szpital Powiatowy regularnie przeprowadza badania poziomu satysfakcji pacjentów z pobytu w placówce, na który wpływ ma również szpitalne wyżywienie.
– Na bieżąco zbieramy opinie od pacjentów. Chcemy świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie. Dzięki uzyskanym odpowiedziom widzimy, że od kilku lat rośnie poziom zadowolenia pacjentów z oferowanych przez szpital posiłków. To bardzo dobra informacja – wskazuje Remigiusz Pawelczak, Dyrektor SP ZOZ w Szamotułach.
SP ZOZ